ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Νοε 2012

Επιστολή της Μ. Κανελλοπούλου προς το δικηγορικό σύλλογο Πατρών



Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης που είχαμε στις 16.11.2012, και με βάση τη σχετική δέσμευσή μας κατά τη συνάντηση αυτή, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή καλώντας σας σε κινητοποίηση και συστράτευση με σκοπό την συνολικότερη οργάνωση και συστηματοποίηση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμος της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή.
Ο χώρος του οποίου είστε λειτουργοί, η Δικαιοσύνη, δεν εκφεύγει των σχεδίων κοινωνικής καταβαράθρωσης που ακολουθούν πιστά οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τα τρία μνημόνια, οι εθνικοί προϋπολογισμοί και οι εκτελεστικοί νόμοι που τα εφάρμοσαν ακρίβηναν εξωφρενικά την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ρίχνουν ασταμάτητα στην ανέχεια μεγάλους αριθμούς δικηγόρων και αποδιαρθρώνουν τις δικαστικές υπηρεσίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υλοποιώντας το προεκλογικό του πρόγραμμα, μελετά και παράλληλα αναπτύσσει ένα πολύπλευρο Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε όλη τη χώρα. Ένας από τους τομείς όπου αναπτύσσονται καινούριες ή στηρίζονται ήδη υπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης είναι βεβαίως και ο τομέας της Δικαιοσύνης. Αν και η Δικαιοσύνη συνιστά τμήμα του σκληρού πυρήνα του κράτους και λειτουργία στην οποία στηρίζεται θεωρητικά η κοινωνική συνοχή, το καταρρέον κράτος την υποβαθμίζει.
Εμείς, δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη ούτε τους λειτουργούς της, τους δικηγόρους. Αντίθετα τους καλούμε να συμπράξουν με την γνώση, την εμπειρία και την ευαισθησία τους σε προσπάθειες που στόχο έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση του λαού στην Δικαιοσύνη.
Ακόμα και μία αυτονόητη συμβουλή για τον χαρακτήρα ενός δικογράφου, για το που πρέπει να απευθυνθεί ο διοικούμενος, ο πολίτης, ο κατηγορούμενος που δεν έχει δικηγόρο ή δεν μιλά ελληνικά, ο συλληφθείς διαδηλωτής του οποίου τα δικαιώματα καταπατήθηκαν από την αστυνομία, όλα αυτά μπορούν πραγματικά να σώσουν. Όχι να σώσουν την κοινωνία, αλλά να βάλουν ένα λιθαράκι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω άνθρωποι των οποίων οι ζωές έχουν ήδη καταστραφεί από τα μνημόνια
Προσδοκώντας στην ανταπόκρισή σας και κυρίως στις προτάσεις σας


Με τιμή,
Μαρία Κανελλοπούλου,
βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ