ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Νοε 2012

Η δημοτική αρχή θα χωρίσει ή θα ενώσει την Πάτρα για την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου;



Μία μέρα μετά την υπερψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ακόμα και από Αχαιούς βουλευτές και με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει «παρών») που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου της λιμενικής ζώνης της Πάτρας, γεγονός που στερεί την παραχώρησή του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, ο δήμαρχος Πάτρας καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού.
Πιστεύουμε πως οι απαραίτητες δράσεις από τη μεριά του Δήμου έχουν καθυστερήσει και βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά θεωρούμε θετικό το ότι ο κ. δήμαρχος, έστω και τώρα, προσανατολίζεται σε μια τέτοια ενέργεια, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Πατρέων θεσμική παρουσία στο χώρο του παλιού λιμανιού, μεταφέροντας υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου.
Δυστυχώς, με τον τρόπο που ο κ. δήμαρχος εισαγάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (δηλαδή μαζί με το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων για το οποίο έχουν ήδη προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις που οδήγησαν τρεις φορές στη ματαίωση των συνεδριάσεών του) δημιουργεί εύλογες απορίες κατά πόσον ενδιαφέρεται να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.

Η Μ. Κανελλοπούλου στην κινητοποίηση της ΕΡΤ



Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου παρέστη σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προέβη στην εξής δήλωση:
«Η λογοκρισία σε βάρος της εκπομπής των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, η δίωξη του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που είπε όσα κρύβουν χρόνια οι κυβερνήσεις, οι πράσινοι και μπλε βουλευτές, η απειληθείσα απομάκρυνσης του δημοσιογράφου της ΕΤ3, ο οποίος καυτηρίασε τη λογοκρισία, είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου τέρατος. Ο φασισμός δεν εντοπίζεται πια μόνο στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Η φίμωση της έντιμης, της ''διαφορετικής'' δημοσιογραφίας είναι το ύστατο θλιβερό εργαλείο αυτής της καταρρέουσας κυβέρνησης που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ