ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22 Απρ 2013

Όλοι στο παναχαϊκό πανυγειονομικό συλλαλητήριο!


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί συνέχιση της μνημονιακής συνταγής

Βλέποντας το ίδιο μνημονιακό έργο σε  επανάληψη, η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο πακέτο μέτρων  που συμφώνησε με την τρόικα. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νέα μεγάλη εθνική επιτυχία της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για ανάκαμψη, η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα των απολύσεων, του χαρατσιού της ΔΕΗ,  της αναλγησίας για τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επανέρχεται δριμύτερη.

«Πίετε εξ αυτού πάντες... τούτο εστί το αίμα μου»

Του Τάσου Γιακουμή. 
 
 
Σκυμμένος ο συνάδελφος πάνω από το βιβλίο κίνησης του χειρουργικού ιατρείου επειγόντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
«Τι γίνεται με τις δύο εισαγωγές των τραυματιών;» «Ο ένας εισάγεται με σκάγι στον πνεύμονα και ο άλλος στην κοιλιά» «Και μη χειρότερα», μου λέει. Κλείνει πρόσκαιρα η πρώτη εικόνα του μακελειού, εξήντα χιλιόμετρα από τη Μανωλάδα, δώδεκα ώρες από το συμβάν - τρεις οι νοσηλευόμενοι. Οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι έχουν ήδη φύγει από το νοσοκομείο - αργότερα θα μαθαίναμε πως οι σερίφηδες του Δένδια τους μάζεψαν στο Α.Τ. Βάρδας για τα... περαιτέρω και τους άφησαν μετά από τις αντιδράσεις πολλών εξ ημών.

Απάντηση στην κα Πιπιλή για τη Μανωλάδα

Θυμίζω στην κα Πιπιλή ότι η ανακοίνωσή μου εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα δηλαδή που 6 τραυματισμένοι μετανάστες συλλαμβάνονταν από την αστυνομία κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο του Ρίου.

Η δήλωση περί ενδεχόμενης μη απέλασης από τον κ. Δένδια έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Είναι προφανές ότι η απέλαση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέρος της οποίας ήταν και η δική μου ανακοίνωση, και στην κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών τουκ. Δένδια και της αστυνομίας.

Νίκη των κατοίκων: Σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες αποψίλωσης στις Σκουριές

Στον «λάκκο του Καρατζά» πήγαν ο δασάρχης, ο διοικητής Χαλκιδικής και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για αυτοψία ενώ αναμένεται να συντάξουν έκθεση σχετική με τα όσα είδαν
Από το σημείο αποχώρησαν όλα τα μηχανήματα της εταιρείας μετά από εντολή της αστυνομίας προς την εταιρεία.
Πρόκειται για νίκη των κατοίκων οι οποίοι δηλώνουν οτι ο αγώνας συνεχίζεται.

Σε πειθαρχικό παραπέμπεται εκπαιδευτικός στη Λάρισα λόγω της συμμετοχής του σε διαδήλωση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης" σχετικά με την παραπομπή του εκπαιδευτικού Γκουλιώνη Στέφανου στο πειθαρχικό λόγω της συμμετοχής του σε διαδήλωση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση

O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και στο παρελθόν μέλος του συλλόγου μας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία   «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Ν. Βαλαβάνη: Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη παρακολούθησε στις 20.4.13 εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τις εργασίες της ημερίδας για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και την Ακτή του Αγίου Κοσμά με θέμα «Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Eurobank: Από το ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση

Την ανακεφαλαιοποίηση από ΤΧΣ εισηγείται το δ.σ. της Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε από το πρωί το Euro2day.gr. Σκοπεύει να μετέχει στη αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος ενσωματώνοντας μικρότερες τράπεζες. Όπως σημειώνει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συγχώνευση με ΕΤΕ ετοιμάζει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ