ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Μαΐ 2013

Αλ. Τσίπρας: Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ένα ενιαίο κόμμα άμεσης δημοκρατίας και αυτοοργάνωσης

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Μαΐου 2013 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στον Πολυχώρο Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 Μαραθώνος 13)

Οι εργασίες της Κ.Ε. άνοιξαν το Σάββατο το πρωί με ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ,  Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε τα βίντεο :

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις: Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.

http://synekde.files.wordpress.com/2012/02/4832teliko2.jpgΟι ΣΥΝΕΚ χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες καθηγητές που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ και στα μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και σε  δεκάδες πόλεις της χώρας τις προηγούμενες μέρες.
Οι δεκάδες χιλιάδες καθηγητές και άλλοι  εργαζόμενοι  κατήγγειλαν την πολιτική του αυταρχισμού και τη συνταγματική εκτροπή με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον εκπαιδευτικό κόσμο και  όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται.
Οι συνάδελφοί μας, με την καθολική σχεδόν υπερψήφιση της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις συνελεύσεις, όπου συμμετείχαν πάνω από 20.000 μέλη των ΕΛΜΕ, έστειλαν σαφές και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, στο κλείσιμο σχολείων, στην υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικών και στην πλήρη κατάρρευση του δημόσιου σχολείου.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Κύπρο

Με μελανά χρώματα περιγράφει το ΔΝΤ σε έκθεση του την πορεία του κυπριακού χρέους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πλησιάσει τα επίπεδα του 149% του ΑΕΠ αντί 126%
Στην έκθεση, τεχνοκράτες του ΔΝΤ παραθέτουν τις λεπτομερείς τους προβλέψεις για την πορεία της κυπριακής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Εκτιμούν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 8,7% το 2013 και 3,9% το 2014, προτού αρχίσει να ανακάμπτει το 2015.

Γ. Μηλιός: Έκθετη η κυβέρνηση από την Έκθεση της Κομισιόν

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με την Έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
«H Έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα, αφήνει με τον πλέον περίτρανο τρόποέκθετη την κυβέρνηση σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων και την περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Ο Α. Τσίπρας μιλά για το αντιρατσιστικό και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Η συζήτηση στη βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με αφορμή επίκαιρη επερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ 

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με το σαφές σκεπτικό ότι η πολιτική επιστράτευση απεργών είναι μέτρο καθαρά αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, αφού παρεμποδίζει ανεπίτρεπτα την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εργασιακού δικαιώματος για απεργία.

Η κυβέρνηση των μνημονίων έχει αναγάγει την πολιτική επιστράτευση σε συνήθη πρακτική και με το τρόπο αυτόν διαιωνίζει τις πρακτικές της δικτατορίας σε δημοκρατική περίοδο, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου.
Η προφανώς παράνομη και αντισυνταγματική διεύρυνση των περιπτώσεων επίταξης υπηρεσιών (και μάλιστα απεργών), όταν διεξάγεται ταξική και συνδικαλιστική πάλη εντός των θεσμών της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και προοιωνίζεται ενδεχόμενη νίκη των εργαζομένων, καταργεί τη δημοκρατική νομιμότητα και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της απεργίας.

Μοναδικός σκοπός του Σαμαρά η εκποίηση κάθε εργαλείου ανάπτυξης

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα
«Το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα.  

«Στο χακί οι πανελλαδικές εξετάσεις» - η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για την αντιδημοκρατική επιστράτευση των καθηγητών
«Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές που συμμετέχουν στην μαραθώνια κούρσα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μια κούρσα με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι φετινές όμως πανελλαδικές εξετάσεις είναι ντυμένες στο χακί. Σε μια  μόνο κατ’ όνομα δημοκρατία οι εξετάσεις ξεκίνησαν με  επιστρατευμένους καθηγητές, γιατί απλά τόλμησαν να σκεφθούν να απεργήσουν.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους αγρότες

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Οικονομική επιβάρυνση των αγροτών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης»

Στις 18/4/2013 το ΥΠΑΑΤ μέσω δελτίου τύπου προχώρησε σε «Διευκρινίσεις για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ» στο οποίο αναφέρει:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ