ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9 Ιουν 2013

Βίντεο: Η Κωνσταντινούπολη συνεχίζει να αντιστέκεται


Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής: Ο πρωθυπουργός μετέτρεψε μια ολόκληρη κοινωνία σε πυρήνα αντίστασης και έμπνευσης

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μετά την προ λίγου καιρού, δήλωσή του ότι η “επένδυση” των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική θα διασφαλιστεί με κάθε κόστος, επανέλαβε σήμερα τη διαβεβαίωση ότι η “επένδυση” θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μιας κυβέρνησης που έχει εξαθλιώσει το σύνολο των πολιτών της χώρας, που έχει απαξιώσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που στο όνομα του “νόμου και της τάξης” έχει παραβιάσει κάθε νομιμότητα και ανθρώπινο δικαίωμα, που στο όνομα της ευρυθμίας επιστρατεύει προληπτικά απεργούς, που προκειμένου να παρουσιάσει μια καλή εικόνα της Ελλάδας καταστέλλει βαύναυσα κάθε κίνημα αντίστασης, συνόψισε σήμερα τη φιλοσοφία της πολιτικής του σε δυο φράσεις: “Εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε ακόμη και ενάντια στη βούληση των πολιτών”

Η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στον Αντώνη Σαμαρά

O Μανώλης Γλέζος απαντά στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού:

"Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις. Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία.

Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα.

Ο Δένδιας φέρνει διάταγμα: απαγόρευση διαδηλώσεων με το «έτσι θέλω» της αστυνομίας

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της τρικομματικής συγκυβερνήσεως απέστειλε στις 6/6, αιφνιδιαστικά, σχέδιο Προεδρικού Διαταγματος (ώστε να αποφύγει την κατάθεση νόμου στη Βουλή και τη σχετική, ενοχλητική διαδικασία) με το οποίο ο εκάστοτε αστυνομικός διευθυντής θα αποφασίζει αν μια ...«συνάθροιση» είναι πολύ μικρή για τη σημασία της συγκεκριμένης οδού στην οποία διεξάγεται - και ανάλογα θα την απαγορεύει.
Η ανακοίνωση του υπουργείου, που βγήκε αιφνιδιαστικά, αφού ο ίδιος ο υπουργός είχε εξαγγείλει «διάλογο», έχει τίτλο Αρμοδιότητα αστυνομικής αρχής επί δημοσίων συναθροίσεων και τροποποιεί  το άρθρο 131 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 προσθέτοντας μια παράγραφο, στην οποία μάλιστα δεν αναφέρεται σε διαδηλώσεις, αλλά σε συναθροίσεις:
«2. α) Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις»

Το βίντεο του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Κάνουμε το βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς»


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την έκθεση του ΔΝΤ και τη στάση του Πρωθυπουργού

Παρόλο που οι δανειστές παραδέχονται το λάθος του προγράμματος, η εμμονή του Πρωθυπουργού στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου δείχνει ότι ο ίδιος βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.
 Οι τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αναφορικά με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τις τραγικές επιπτώσεις που αυτά έχουν για την κοινωνία και την οικονομία και τις εναλλακτικές προτάσεις που έχει παρουσιάσει για μια δίκαιη έξοδο από την κρίση.
 Είναι πλέον φανερό ότι το success story του κ. Σαμαρά αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Παρόλα αυτά, η πρόσκληση που έχουμε δημόσια διατυπώσει για διάλογο παραμένει και τον περιμένουμε να ανταποκριθεί. Για πόσο καιρό ακόμα θα κρύβεται;

Στο Δίστομο για τα 69 χρόνια από τη σφαγή τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου


O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, που οργανώνει ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 από τις 11:00 π.μ - 13:00 μ.μ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ